Aansprakelijkheidsverzekering 

Er zijn vervelende gebeurtenissen waar u aansprakelijk voor gesteld kunt worden. Niet alleen ongelukjes die u zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld die van uw kinderen of huisdieren. Voor zulke situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Welke risico’s dekt een aansprakelijkheidsverzekering?​

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid van materiële schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Onder uw gezin worden verstaan uw kinderen (ook pleeg en stiefkinderen) en inwonende familieleden. Ook als uw kinderen studeren en uitwonend zijn worden zij gezien als lid van het gezin. Meerderjarige nog thuiswonende kinderen mogen niet gehuwd zijn.

De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering. Bij deze verzekering is soms een eigen risico van toepassing.

Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets.
Dit geldt ook voor aansprakelijkheid voor schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk. Hiervoor kan een andere verzekering worden afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er in vele varianten, waarbij verzekeraars hun eigen voorwaarden hebben. Daarom is ook bij deze verzekering de hoogte van de premie afhankelijk van verschillende factoren.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke aansprakelijkheidsverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?