Ongevallen inzittenden verzekering 

Wat is de ongevallenverzekering inzittenden? Stel, u raakt als bestuurder van een auto betrokken bij een ongeval. De inzittenden van de auto raken blijvend invalide. Of overlijden zelfs. De ongevallenverzekering inzittenden keert dan een vast bedrag uit aan de inzittenden of de nabestaanden.

Welke risico’s dekt een ongevallenverzekering inzittenden?

Als de inzittenden van een auto door een ongeval overlijden of blijvend invalide raken, keert de ongevallenverzekering inzittenden een vast bedrag uit. Dit bedrag krijgen de slachtoffers of nabestaanden. Ook de bestuurder is verzekerd. Het uit te keren bedrag ligt vast in de polis.

De verzekeraar kijkt niet naar hoeveel schade iemand precies lijdt. Bij de ongevallenverzekering inzittenden is het opgegeven aantal zitplaatsen belangrijk. Het maakt niet uit of de bestuurder aansprakelijk is voor het ongeval. De dekking van de verzekering geldt wanneer de inzittenden in de auto zitten. Maar ook tijdens het in- en uitstappen. Of bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een noodreparatie onderweg. In de polisvoorwaarden leest u precies wat gedekt is.

Wat zijn de verplichtingen van de verzekeraar? De verzekeraar handelt schade af, nadat u zich na een ongeval bij de verzekeraar heeft gemeld, regelt de verzekeraar zo snel mogelijk de afwikkeling van de schade. Het is daarbij belangrijk dat de verzekeraar de schade goed kan beoordelen. Daarvoor kan hij een expert inschakelen. De verzekeraar informeert u over veranderingen. Tijdens de looptijd van de verzekering kunnen bepaalde zaken veranderen. Zowel bij u als bij de verzekeraar.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?