Rechtsbijstandverzekering 

Niemand verwacht het en iedereen hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Maar toch kunt u heel onverwacht opeens terechtkomen in een juridisch conflict. De juridische kosten kunnen zorgen voor zware financiële zorgen, terwijl u van het conflict zelf al vaak meer dan genoeg zorgen hebt. Een rechtsbijstandverzekering geeft u in deze situatie recht op rechtshulp.

Welke risico’s dekt een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. U raakt bijvoorbeeld betrokken bij een conflict op uw werk, met een (ver)huurder, uw buren of misschien wel in het verkeer, waarbij u er onderling niet uitkomt.

Dan is het fijn dat er deskundige mensen zijn die weten wat uw rechten en plichten zijn en u juridisch kunnen bijstaan. U wordt geholpen door juristen die in dienst zijn van uw rechtsbijstand verzekeraar. Indien nodig kan er een advocaat of een andere specialist worden ingeschakeld. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de (meeste) kosten van deze rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekeringen zijn er in vele vormen en varianten. Ieder weer met eigen dekkingen en specifieke voorwaarden. De hoogte van de premie is vaak van vele factoren afhankelijk en er zijn meerdere mogelijkheden bij de verschillende verzekeraars. Wij helpen u graag om samen met u de juiste keuze te maken voor uw situatie.

Welke risico’s zijn verzekerd?

Ook dit verschilt net als de premie per verzekeraar. Alle verzekeraars bieden sowieso de meest voorkomende verzekeringen, zoals verkeersrechtsbijstand en gezinsrechtsbijstand. Welke andere modules voor u van belang zijn, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke rechtsbijstandverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?