Fietsverzekering 

Steeds meer mensen kiezen voor een kwaliteitsfiets of een fiets met trapondersteuning. Maar een goede (elektrische) fiets is duur en vraagt daarom om een goede verzekering.

U kunt uw fiets of e-bike verzekeren voor:

  • Diefstal
  • Schade door bijvoorbeeld vallen of een aanrijding


De verzekering heeft vaak een wereldwijde dekking en kan ook hulpverlening regelen. Bij diefstal moet u aangifte doen bij de politie en de twee originele sleutels inleveren.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

Hoewel de elektrische fiets officieel een motorvoertuig is, hoeft u hiervoor geen WA-verzekering af te sluiten. Uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren sluit schade veroorzaakt met een motorvoertuig in principe uit, maar voor de elektrische fiets wordt vaak een uitzondering gemaakt. Verzekeraars hebben namelijk besloten de elektrische fiets onder de dekking van de AVP te laten vallen. Wij zoeken graag voor u uit of dat ook zo is bij uw aansprakelijkheidsverzekering.

De premie van de fietsverzekering hangt af van:

  • De dekking die u gekozen heeft
  • De nieuwwaarde van de fiets
  • Of er een anti-diefstalchip op de fiets zit
  • De regio waar u woont


Vooruitbetalen of niet?
Er zijn fietsverzekeringen waarbij u de premie voor de hele looptijd (vaak 3 of 5 jaar) vooruit betaalt en verzekeringen waarbij u de premie per maand of (half)jaar afrekent. De eerste variant is goedkoper, maar bij de tweede heeft u een voordeel als de fiets binnen korte tijd gestolen wordt. U heeft dan nog maar weinig premie betaald, maar krijgt wel een volledige vergoeding.

Let op! Voor de nog snellere highspeed e-bikes, ook wel speed pedelecs genoemd, is een WA-verzekering wél verplicht.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke fietsverzekering passend is voor uw situatie.

Voor mensen die hun e-bike gebruiken voor grotere afstanden kan het een pré zijn om een pechhulpdekking af te sluiten. Voorwaarde is wel dat het niet je eigen schuld is, bijvoorbeeld doordat je met een halflege accu van huis bent vertrokken. Meestal geldt de pechhulp alleen in Nederland en soms ook voor de grensstreken. Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?