Oldtimer verzekering 

Oldtimers oftewel klassieke auto’s zijn doorgaans uniek. Ze hebben een klassiek uiterlijk en zijn niet aan mode onderhevig. Als ze goed zijn onderhouden, bewaren ze hun waarde en zijn ze voor de eigenaar vaak een zeer geliefd object, waar veel tijd en zorg in wordt gestoken. Een klassieke auto wordt door verzekeraars meestal pas gezien als oldtimer als deze minimaal 30 jaar oud is.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is ook wettelijk verplicht als u een oldtimer als motorvoertuig heeft. U bent verzekerd als u schade bij anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent.

De autoverzekering, en specifiek de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), is voor iedere oldtimer-eigenaar verplicht. U kunt dus kiezen uit drie verschillende opties, waarbij vrijwel altijd een taxatierapport benodigd is.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco: Met deze zogenoemde Allrisk verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen auto. Wanneer iemand schade veroorzaakt aan uw auto bent u ook verzekerd.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco: Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen auto, maar dit laatste alleen als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars verzekeren ook schade door storm of bliksem, maar bijvoorbeeld ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Met deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt

Deze opties kunt u indien gewenst aanvullen met veelgevraagde dekkingen zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.

De hoogte van de verzekeringspremie is o.a. afhankelijk van:

  • Uw leeftijd
  • Kenmerken van het motorvoertuig, waaronder de waarde en de leeftijd
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, dit is vaak gemaximaliseerd.
    Specifieke eisen per merk
  • Hoeveel schadevrije jaren u heeft.


Vaak is het mogelijk om uw oldtimer te verzekeren op basis van taxatiewaarde. Een onafhankelijke taxateur komt bij u langs om uw auto te taxeren. De getaxeerde waarde van deze taxateur wordt speciaal op uw polis aangetekend. Bij totaalverlies wordt deze waarde uitgekeerd minus het eventuele eigen risico. Het taxatierapport heeft altijd een beperkte geldigheid aangezien de waarde van een auto in de toekomst kan veranderen. Daarom is in de meeste gevallen de maximale geldigheid van een rapport twee of drie jaar.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke oldtimer verzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?