Huisdierverzekering 

Een huisdier brengt vreugde, gezelligheid en onvoorwaardelijke liefde en is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van hun leven/gezin. En dus wil je de beste zorg bieden aan je huisdier zonder je druk te maken om de kosten.

Welke risico’s dekt een huisdierverzekering?​

Met een huisdierenverzekering dek je je deels tegen de medische kosten bij de dierenarts. Kosten die flink kunnen oplopen als je plotseling naar de dierenarts moet vanwege ziekte of een ongeval.

Als je besluit om een huisdierenverzekering af te sluiten is het goed om je eerst te oriënteren. Er is namelijk een flink aanbod. Niet alleen zijn er meerdere verzekeraars, die een dierenverzekering aanbieden, er is ook keuze uit verschillende dekkingen en hoogte van je eigen risico. Ga daarom eerst een dierenverzekering vergelijken en bepaal vervolgens wat het beste past bij jouw huisdier en je budget.

Welke verzekeraar je het beste kunt kiezen als je een goede dierenverzekering voor je huisdier wilt afsluiten? Dat is een lastige vraag, want wil je de goedkoopste, de meest uitgebreide of juist iets ertussenin? Vanaf zo’n 10 euro per maand heb je een goede kattenverzekering en vanaf 20 euro per maand een basis hondenverzekering die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoed. Zoals een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s, een medisch noodzakelijke operatie, opname en verblijf in de dierenkliniek en geneesmiddelen. Verzekeraars hebben daarnaast aanvullende pakketten voor bijvoorbeeld gebitsbehandelingen, chemotherapie of behandeling van heupen. Dus vergelijk niet alleen de premie, maar vooral wat er wordt vergoed en welk eigen risico je hebt. Het eigen risico kan een vast bedrag per nota zijn, maar ook een percentage

Is de beste huisdierenverzekering ook altijd de duurste? Dat hangt af van je wensen en je portemonnee. De maandelijkse premie van een dierenverzekering wordt vooral bepaald door:

  • De dekking; des te uitgebreider de dekking, des te hoger de premie
  • Je eigen risico; als je kiest voor een hoog eigen risico dan is je premie lager
  • Het maximale bedrag; van de vergoeding
  • De leeftijd van je huisdier; voor een puppy of kitten betaal je een lagere premie


Als je zelf voor kleinere ingrepen en standaard dierenartsbezoeken wilt betalen, maar wel goed verzekerd wilt zijn, dan is een goedkopere basisverzekering met een wat hoger eigen risico een slimme keuze.

Is een huisdierenverzekering verstandig?

Of het afsluiten van een dierenverzekering een verstandige keuze is hangt af van je persoonlijke financiële situatie. Als je vaak krap bij kas zit, of je maakt je zorgen over de kosten van de dierenarts dan is een verzekering voor je hond of kat zeker aan te raden. Je wilt je huisdier immers goed verzorgen en daar hoort ook de medische zorg bij. Bedenk dat een operatie of behandeling van bijvoorbeeld een chronische ziekte al snel meer dan 1000 euro kost. Met een dierenverzekering worden deze kosten minus je eigen risico vergoed.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?