Schadeverzekeringen

Een schadeverzekering heb je nodig, als je personen en of objecten wil verzekeren. Met een schadeverzekering verzeker je je tegen de financiële gevolgen van schade. Door het afsluiten van een verzekering en het op tijd betalen van de premie verzeker je jezelf ervan dat de geleden schade wordt vergoed. Je kan personen of objecten alleen verzekeren als je risico loopt op schade. Het kan niet gaan om een schade die zeker zal worden opgelopen of die al opgelopen is. In het geval van schade, wordt per situatie bekeken wat deze schade is en wat er wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan nooit meer zijn dan de geleden schade.

Lees meer over soorten schadeverzekeringen

Er zijn verschillende zaken waar je je voor kunt verzekeren. Zo is er een inboedelverzekering die de inboedel van een huis verzekerd. Deze inboedel kan bijvoorbeeld worden beschadigd door water, inbraak of brand. Een ander voorbeeld is een reisverzekering. Je bent dan verzekerd als er iets mis gaat op vakantie, maar ook je zorgverzekering is een schadeverzekering. Dit is een verzekering tegen allerhande ziektekosten. Als je bijvoorbeeld medicijnen moet kopen of een bezoek brengt aan de huisarts, dan worden deze kosten vergoed. 

Echter niet alle schade wordt vergoed door je verzekering. Het kan gebeuren dat de oorzaak van de schade buiten de verzekering valt. Denk hierbij aan natuurrampen (b.v. stormschade en aardbevingen) of schade door oorlog of terrorisme. Schade kan in zo’n geval heel hoog oplopen, omdat er veel mensen worden getroffen en de schade vaak verwoestend is.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?