Mobiele apparatuur verzekering 

Je nieuwe smartphone valt uit je zak en het scherm is kapot. Of iemand morst per ongeluk een glas water over je laptop. En toen je het niet in de gaten had werd je van je smartwatch bestolen.

Vaker dan u denkt bent u onderweg met waardevolle spullen. Handig natuurlijk, maar beseft u dat uw mobiele apparatuur buitenshuis vaak NIET verzekerd is via uw inboedel- of autoverzekering?

Als er iets gebeurt met uw mobiele apparatuur kan de financiële schade behoorlijk zijn. Alle reden om te zorgen voor een goede verzekering. De mobiele apparatuur verzekering biedt uitkomst.

Wat verstaan we onder mobiele apparatuur?

  • mobiele navigatiesystemen;
  • mobiele telefoons;
  • draagbare DVD-spelers, verwijderbare LCD-schermen;
  • MP3/4-spelers;
  • laptops;
  • foto-, film- en videoapparatuur;
  • draagbare radio’s, tv’s en andere audio(visuele) apparatuur.

Wat is een mobiele apparatuur verzekering? De mobiele apparatuur verzekering verzekert uw mobiele apparaten buitenshuis en wereldwijd tegen verlies, diefstal en beschadiging, mits u deze zaken als particulier bezit en gebruikt.

Welke risico’s dekt een mobiele apparatuur verzekering?

Over het algemeen dekt een mobiele apparatuur verzekering de schade aan de draagbare apparatuur, die buitenshuis ontstaat als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst, explosie en andere onverwachte oorzaken zoals vallen of stoten.

Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Schade die is ontstaan, doordat u onvoldoende voorzichtig bent geweest, is eveneens uitgesloten van de verzekering. Voor de verzekering geldt soms een eigen risico.

Wat zijn de verplichtingen van de verzekeraar? De verzekeraar handelt een schade af, nadat u de schade heeft gemeld. De verzekeraar regelt met u zo snel mogelijk de afwikkeling hiervan. Het is daarbij belangrijk, dat de verzekeraar de toedracht en de omvang van de schade goed kan beoordelen. Daarvoor kan hij een expert inschakelen. U kunt er dan ook voor kiezen zelf een eigen expert naar de schade te laten kijken. Dat heet contra-expertise.

De schadevergoeding stelt de expert vast op basis van nieuwwaarde of dagwaarde van het beschadigde object. Bij vergoeding van de dagwaarde gebruikt de verzekeraar een afschrijvingspercentage. Soms herstelt een gespecialiseerd bedrijf de schade. Dat doet het bedrijf in opdracht van de verzekeraar. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar leest u precies hoe dit is geregeld.

Let op, dit product kunnen wij alleen voor u afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering!

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?