Zorgverzekering 

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering nodig. Deze basiszorgverzekering kan een
ieder desgewenst aanvullen met extra zorgpakketten, afgestemd op haar/zijn persoonlijke situatie. Ieder jaar op Prinsjesdag wordt er bekend gemaakt wat er verandert aan de zorgverzekering voor het daarop volgende jaar.

Welke risico’s dekt een zorgverzekering?​

Afgelopen Prinsjesdag 2020 is bekendgemaakt wat er verandert aan de zorgverzekering in 2021. De zorgpremie stijgt met € 5,00 per maand en het eigen risico van € 385,00 blijft gelijk.
De basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen, waaronder extra herstelzorg na Corona.

Op uiterlijk 12 november 2020 moesten alle zorgverzekeraars hun premie voor 2021 bekendmaken.

Heb jij het Coronavirus gehad? Dan hoor je hopelijk bij de groep mensen die weinig klachten heeft. Maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Je kan ook flink ziek worden en een lang herstel nodig hebben. Dan is het goed om te weten welke kosten je zorgverzekering vergoedt.

Klachten na Corona
De klachten die je kan krijgen door Corona zijn heel verschillend. Ze kunnen lijken op een verkoudheid, zoals droge hoest en vermoeidheid. Maar de ziekte kan ook een ernstige longontsteking veroorzaken. Gelukkig krijgen de meeste mensen alleen milde klachten en zijn ze binnen een paar weken weer de oude. Maar na opname in het ziekenhuis (of misschien zelfs IC) duurt het herstel waarschijnlijk langer. Klachten die langer kunnen aanhouden zijn bijvoorbeeld: moeilijk ademhalen, zwakke spieren en niet meer kunnen ruiken of proeven. Blijf je klachten houden? Dan kan je (huis)arts helpen en je eventueel doorsturen voor paramedische herstelzorg.

Paramedische herstelzorg
Dit jaar is de basisverzekering uitgebreid met extra herstelzorg na corona.
Bij ernstige coronaklachten krijg je de volgende zorg vergoed:

  • Fysio en oefentherapie: max 50 behandelingen
  • Ergotherapie: max 8 uur
  • Diëtetiek: max 7 uur


Let op: voor deze paramedische herstelzorg geldt wel het eigen risico.
Ook heb je een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

De hoogte van de zorgtoeslag maakt de Belastingdienst altijd aan het einde van het jaar bekend. Als de zorgpremie in 2021 stijgt, stijgt de zorgtoeslag waarschijnlijk mee. Of je recht hebt op zorgtoeslag in 2021 hangt af van de hoogte van je inkomen en vermogen. Dit kun je berekenen op de website van de Belastingdienst.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke zorgverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?