Bruiloftverzekering 

Voor een huwelijksdag geven we in Nederland gemiddeld bijna 10.000 euro uit. Helaas kan er ondanks een goede voorbereiding van alles misgaan. Als u het feest moet uitstellen, afgelasten of onderbreken, bent u het geld dat u heeft uitgegeven grotendeels kwijt. Tenzij u een bruiloft verzekering heeft afgesloten.

Welke risico’s dekt een bruiloftverzekering?​

Met een bruiloftverzekering hoeft u de financiële gevolgen niet te dragen als u uw bruiloft moet uitstellen, afgelasten of onderbreken. Er zijn verschillende verzekeringen met verschillende dekkingen. U kunt bijvoorbeeld alle gemaakte kosten van de bruiloft verzekeren of alleen de schade aan spullen, zoals trouwkleding en huwelijkscadeaus.
U spreekt van tevoren af voor welk bedrag u zich verzekert.

De dekking heeft betrekking op de belangrijkste familieleden en op onmisbare genodigden zoals de weddingplanner, de ceremoniemeester of de getuigen

Het is belangrijk om de bruiloftverzekering tijdig af te sluiten. Vlak voor de trouwdatum kan verzekeren vaak niet meer.

De premie van de bruiloftverzekering is afhankelijk van het verzekerde bedrag waar u voor kiest. Meestal bedraagt de premie slechts een fractie van het totale budget dat aan de bruiloft wordt uitgegeven.

Een bruiloft verzekering verzekert de volgende zaken:

  • De annuleringskosten, als de bruiloft wordt afgelast in geval van ziekte of overlijden van een van de genodigden.
  • De annuleringskosten in het geval van faillissement van de catering/horeca.
  • De annuleringskosten als bij extreme weersomstandigheden het openbaar vervoer wordt stilgelegd.
  • Schade aan kleding van bruid, bruidegom of bruidskinderen.
  • Huur van een vervangende band als de geboekte band moest afzeggen i.v.m. ongeval of ziekte.
  • Schade aan je huwelijkscadeaus tot en met de dag na de bruiloft (meestal wel een maximaal bedrag).


Bovenstaande zaken kunnen per verzekeraar verschillen. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden bij het afsluiten van een bruiloftverzekering. Er zijn ook verzekeringen waar je een “slecht weer dekking” af kunt sluiten. Bij extreme weersomstandigheden krijg je dan de gemaakte kosten vergoed.​

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke bruiloftverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?