Caravanverzekering 

Uw caravan of vouwwagen is een luxe bezit, waarmee u graag een paar weken op vakantie gaat of misschien gewoon een lekker weekendje weg. Hoe lang of kort het tripje ook duurt, het geeft een gevoel van vrijheid waar u ten volle van wilt genieten.
Maar helaas kan uw caravan of vouwwagen door omstandigheden schade oplopen.

Welke risico’s dekt een caravanverzekering

Met een caravanverzekering dekt u de schade aan uw caravan alsmede de bijbehorende voortent / luifel en de inboedel. Vrijwel alle schadeoorzaken zijn hierbij gedekt. De inboedel van uw caravan is tegen nieuwwaarde verzekerd. De caravanverzekering is bedoeld voor caravans die particulier en recreatief worden gebruikt.

Voor zakelijk en permanent gebruik gelden andere voorwaarden. Zo bestaan er ook soortgelijke verzekeringen voor stacaravans.

Caravanverzekeringen zijn er in vele vormen en varianten. Ieder weer met eigen dekkingen en specifieke voorwaarden.

In de basis is met een caravanverzekering uw caravan of vouwwagen veelal verzekerd bij diefstal en schade door bijvoorbeeld brand, storm of een aanrijding. Ook kunt u bijvoorbeeld hagelschade meeverzekeren.

De hoogte van de premie is vaak van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de dekking die u kiest, de kenmerken van de caravan of vouwwagen en het gebruik ervan.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke caravanverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?