Bromfietsverzekering 

Als u met uw auto in het verkeer bent, loopt u verschillende risico’s. U kunt bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld worden voor het veroorzaken van schade of letsel bij anderen. Maar uw eigen auto kan ook beschadigd raken of gestolen worden.

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. U bent verzekerd als u schade bij anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. 

U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

De autoverzekering, en specifiek de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), is voor iedere auto-eigenaar verplicht. U kunt dus kiezen uit drie verschillende opties:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco: Met deze zogenoemde Allrisk verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen auto. Wanneer iemand schade veroorzaakt aan uw auto bent u ook verzekerd.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco: Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen auto, maar dit laatste alleen als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars verzekeren ook schade door storm of bliksem, maar bijvoorbeeld ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Met deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt.

Deze opties kunt u indien gewenst aanvullen met veelgevraagde dekkingen zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.

De hoogte van de verzekeringspremie is o.a. afhankelijk van:

  • Uw leeftijd
  • Kenmerken van het motorvoertuig, waaronder de prijs
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  • Of u de auto privé of zakelijk gebruikt
  • Hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke autoverzekering passend is voor uw situatie.

Let op, het aanbod is autoverzekeringen is enorm! Ook op internet ziet u de meest aantrekkelijke aanbiedingen, maar ook hier geldt…goedkoop is vaak duurkoop, omdat de achterliggende polisvoorwaarden u vaak met onaangename, dure situaties confronteren.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?