Camperverzekering 

Je gaat met de camper / kampeerauto op reis om het heerlijke gevoel van vrijheid te beleven. Nieuwe plekken ontdekken en nergens aan hoeven denken. U stopt waar u wilt en geniet van de omgeving.

Maar als u met uw camper in het verkeer deelneemt, loopt u verschillende risico’s. U kunt bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld worden voor het veroorzaken van schade of letsel bij anderen. Maar uw eigen camper kan ook beschadigd raken of gestolen worden.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw camper, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

De camperverzekering, en specifiek de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), is voor iedere camper-eigenaar verplicht. U kunt dus kiezen uit drie verschillende opties:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco: Met deze zogenoemde Allrisk verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw camper bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen camper. Wanneer iemand schade veroorzaakt aan uw camper bent u ook verzekerd.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco: Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw camper bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen camper, maar dit laatste alleen als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars verzekeren ook schade door storm of bliksem, maar bijvoorbeeld ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Met deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw camper bij anderen veroorzaakt


Deze opties kunt u indien gewenst aanvullen met veelgevraagde dekkingen zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.
De hoogte van de verzekeringspremie is o.a. afhankelijk van:

  • Uw leeftijd
  • Kenmerken van de camper / kampeerauto, waaronder de prijs
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  • Hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke camperverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?