Motorverzekering 

Herkent u dat gevoel van vrijheid, als u rond gaat toeren op uw motor? Of de voordelen die een motor heeft als u in de file terecht komt en u voorzichtig de rij auto’s voorbij kunt.

Maar op een motor bent u ook kwetsbaar en dus is een goede verzekering belangrijk!

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. U bent verzekerd als u schade bij anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf.
Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.
De motorverzekering, en specifiek de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), is voor iedere motor-eigenaar verplicht. U kunt dus kiezen uit drie verschillende opties:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco: Met deze zogenoemde Allrisk verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw motor bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen motor. Wanneer iemand schade veroorzaakt aan uw motor bent u ook verzekerd.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco: Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw motor bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen motor, maar dit laatste alleen als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars verzekeren ook schade door storm of bliksem, maar bijvoorbeeld ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Met deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw motor bij anderen veroorzaakt


Deze opties kunt u indien gewenst aanvullen met veelgevraagde dekkingen zoals een schadeverzekering voor een opzittende of een rechtsbijstandverzekering.

Vaak zijn specifieke motorkleding en accessoires tot een bepaald bedrag meeverzekerd.

De hoogte van de verzekeringspremie is o.a. afhankelijk van:

  • Uw leeftijd
  • Kenmerken van het motorvoertuig, waaronder de prijs en het gewicht
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  • Wel of geen winterstop (dus geen gebruik van de motor in de wintermaanden)
  • Hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke motorverzekering passend is voor uw situatie.

Let op, het aanbod is motorverzekeringen is enorm! Ook op internet ziet u de meest aantrekkelijke aanbiedingen, maar ook hier geldt…goedkoop is vaak duurkoop, omdat de achterliggende polisvoorwaarden u vaak met onaangename, dure situaties confronteren.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?