Reisverzekering 

Niemand verwacht het en iedereen hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Maar toch kunt u heel onverwacht opeens terechtkomen in een juridisch conflict. De juridische kosten kunnen zorgen voor zware financiële zorgen, terwijl u van het conflict zelf al vaak meer dan genoeg zorgen hebt. Een rechtsbijstandverzekering geeft u in deze situatie recht op rechtshulp.

Welke risico’s dekt een reisverzekering

De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u zo nodig wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen (rubrieken) in één pakket. Meestal kun je de volgende rubrieken onderscheiden:

  • ongevallen;
    geneeskundige kosten;
  • buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
  • de kosten -verbonden aan opsporing- en/of reddingsacties;
  • telecommunicatiekosten, huur van vervangend vervoer;
  • bagage waaronder ook reisdocumenten.


De twee meeste voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat u het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kunt. De doorlopende reisverzekering is handig indien u meer dan 1x per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg vallen onder de noemer vakantie.

Doorlopende reisverzekeringen zijn er in vele vormen en varianten. Ieder weer met eigen dekkingen en specifieke voorwaarden. De hoogte van de premie is vaak van meerdere factoren afhankelijk. Een kortlopende reisverzekering is vaak alleen interessant indien u incidenteel en dan ook voor korte duur op vakantie gaat. Gaat u in de zomer een paar weken op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak al snel interessanter en voordeliger. Zeker als u dit jaarlijks ook nog combineert met bijvoorbeeld een weekje wintersport en af en toe een weekendje weg.

Met de basisdekking van een doorlopende reisverzekering bent u verzekerd voor onverwachte kosten tijdens uw reis zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of zelfs overlijden. Bovendien kunt u 24/7 een beroep doen op de alarmcentrale. De basisdekking kunt u uitbreiden met de aanvullende verzekeringen die u nodig heeft.

Wij helpen u graag om het aanbod van verzekeraars te vergelijken en kijken samen met u welke reisverzekering passend is voor uw situatie.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?