Pleziervaartuigverzekering

Watersport is onze passie, van u ook?  

Een moment van rust, of een moment van actie, maar altijd een moment van vrijheid, dat is watersport! Van oudsher hebben wij een groot Jachthavenbedrijf en faciliteren ligplaatsen in al zijn facetten. Wat ooit bij onze vorige generatie als een hobby begonnen is, is in 50 jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf dat nu één van de grootste jachthavens van de regio is. De combinatie van het werken in de watersport en onze jarenlange expertise in de assurantiebranche heeft ertoe geleid dat wij ons uit passie zijn gaan specialiseren in watersportverzekeringen

Lees meer

Als beoefenaar van de watersport, bent u zeer waarschijnlijk trots en zuinig op uw boot, hoe groot of klein deze ook is. En dat begrijpen wij als geen ander. En dus moet uw passie een genot blijven, ook als het onverhoopt tegenzit en er schade ontstaat tijdens het varen of door ander onheil.

Maar niet ieder schip is hetzelfde, niet alleen in omvang maar ook in vaareigenschappen. U zult begrijpen dat u met een sloep of tender mogelijk andere risico’s loopt, dan met een zeilschip. En dus is een bootverzekering specialistenwerk, waarbij wij u graag helpen om de mogelijke risico’s zo goed mogelijk te verzekeren en te beheersen.

Welke zaken zijn van algemeen belang bij het sluiten van een bootverzekering?

Ten eerste is het soort verzekering is van belang.
Een WA verzekering is een verzekering die alleen schade aan andermans zaken dekt. De schade die u aan uw eigen schip heeft is dus niet gedekt.
Een uitgebreide WA-Casco verzekering dekt schade aan het vaartuig en de inboedel als gevolg van een van buiten komend onheil, brand, storm en eigen gebrek. Ook diefstal is dan verzekerd.
De uitgebreide omschrijving is ook altijd te vinden in de polisvoorwaarden en dit kan per maatschappij verschillen. Daarom zullen wij de polisvoorwaarden ook altijd met u bespreken om een weloverwogen keuze te maken, bij het afsluiten van een verzekering.

De leeftijd, de waarde en de lengte van uw boot bepalen mede de hoogte van de premie. Hoe hoger de waarde, hoe hoger ook de premie, dit spreekt voor zich. Vaak is de premie ook hoger naarmate het schip ouder is. Dit telt uiteraard ook weer voor de lengte. De premie voor een zeilboot van 4 meter is lager dan de premie voor een vergelijkbare zeilboot van 9 meter. Bij de meeste maatschappijen is de inboedel gratis meeverzekerd.
Voor heerlijke dagen, weekenden
en vakantie op en rond het water
Voor heerlijke dagen, weekenden en vakantie op en rond het water

De hoogte van de premie wordt tevens mede bepaald door het gekozen eigen risico. Als u kiest voor een hoog eigen risico betekent dit een lagere premie. Geen of een laag eigen risico betekent een hogere premie.

Bij het claimen van een schade aan uw schip wordt het eigen risico ingehouden. Als blijkt dat de schuld bij de tegenpartij ligt wordt getracht de schade te verhalen. Als de schade succesvol verhaald is, dan krijgt u het eigen risico terug. Ligt de schuld bij u dan kost het u wel het eigen risico.

Lees meer

Ook het door u gekozen vaargebied is van invloed op de premie. Ga na, waar u wilt gaan varen met uw boot. Vaart u alleen in Nederland, inclusief IJsselmeer en Waddenzee? Of wilt u op zee gaan varen, of op de Middellandse zee? U kunt dit in uw aanvraag bij ons aangeven, dan kijken wij samen met u welk vaargebied voor uw wensen het meest geschikt is. 

Altijd een onbekommerd verzekerd gevoel?

Chat openen
Hallo, hoe kan ik u helpen?